http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Trei locuri misterioase din Carpați

BLOG Evenimente

Am făcut o listă cu cele trei locui misterioase din Carpați. Topul, fără o ordine anume, l-am realizat comparând, întrebând și bazându-ne pe experiențele noastre, dar luând în calcul și opiniile, părerile și comentariile din mediul online (extrem de diverse și de bogate).

locuri misterioase (2)Una dintre concluziile la care am ajuns este că percepția generală asupra României, din punctul de vedere al turiștilor străini este că munții nostri, dar nu numai ei, sunt locuri misterioase, care ascund povești deseori înspăimântătoare, uneori legende sinistre (probabil că de la Dracula se trage totul). Printre toate acestea se află și oaze de energie, porți către alte lumi, locuri unde teleportarea este posibilă și locuri care ascund taine pe care mintea omului nu le poate înțelege.

Citeste si: Megaliții din Carpați – capetele de piatră și sfincșii

Partea cea mai frumoasă din tot acest mister este că atrage turiști (naivi) și menține o aură de specială pentru locuri care sunt doar inexplicabil de frumoase și atât.

Dincolo de toate acestea este bine să cunoști aceste locuri misterioase din Carpați, măcar pentru a face recomandări celor care sunt în căutarea lor.

Munţii Bucegi sunt nu doar bulevardul alpin al României ci și locul ”marilor mistere” și al porților energetice. De la celebrele tuneluri secrete care leagă Bucegii de Egipt (tuneluri pe care nu le-a găsit nimeni), până la seismele ciudate, de la zgomotele inexplicabile, de la poarta către un univers paralel (prin care nu a trecut nimeni, deși românii ar experimenta fără emoție aventuri într-un alt univers, pentru simplul fapt că ei trăiesc în România), Munţii Bucegi sunt plini de povești, legende și mistere pe care mintea omului nu le poate cuprinde.

locuri misterioaseCiteste si: Misterele Carpaților și câteva recorduri

Munții Bucegi sunt în realitatea perfect normali, dar au trasee dificile (Jepii Mici, de exemplu) unde muntele nu iartă și îi condamnă fără drept de apel pe cei nepregătiți sau pe cei care iau în glumă puterea muntelui. Bucegii au – statistic vorbind, cel mai mare număr de evenimente, accidente și mulţi drumeţi s-au rătăcit ori şi-au pierdut viaţa pe potecile muntelui. Așa s-a născut legenda potecii către altă lume. Oamenii (unii) sunt convinşi că atunci când este ceaţă densă, pe acest traseu apare o potecă, un fel de poartă către lumea de dincolo, iar toţi cei care calcă pe această cărare îşi găsesc sfârşitul. Forumurile sunt pline de poveşti ale căutătorilor de mistere, care s-au rătăcit în această zonă, unii dintre ei descriind cu lux de amănunte cum au trecut de la panică la halucinaţii în momentul când au păşit pe acest traseu.

O altă categorie de locuri misterioase din Carpați are legătură cu dacii și zeii lor. Astfel printre locurile despre care se crede că ar fi pline de fenomene inexplicabile se numără şi Vârful Gugu, din Munţii Godeanu. Oamenii locului spun că, în anumite momente, muntele se face nevăzut. Legendele despre acest loc mistic – zic cei care alimentează teoriile, au apărut încă de pe vremea dacilor, care considerau Vârful Gugu unul din sălaşurile lui Zamolxe. Poveștile despre Vârful Gugu sunt nenumărate, unele doar misterioase, altele teribile, și trec din gură în gură de zeci și zeci de ani. Și poate că nu-i exclus ca ceva, ceva misterios să fie acolo, atâta vreme cât renumele Vârfului Gugu a depăşit graniţele ţării. Se pare că însuși Jules Verne s-a lăsat convins de aura de mister a vârfului din moment ce a plasat acţiunea romanului “Castelul din Carpaţi”  exact aici.

Citeste si: Misterele Peșterii Tăușoare

Despre Vârful Gugu se mai spune că este locul unde dacii și-au ascuns aurul, iar comoara – fabuloasă, uriasă și fără de egal pe lume (zic azi cei care alimentează legende vechi) este cauza pentru ciudățeniile care au loc aici. Ce ciudățenii? N-am aflat!

Peştera Tăuşoare din Munţii Rodnei este un alt loc fabulos. Misterul acestei peșteri este cert și nu-i nevoie de legende. Locul este undeva dincolo de timp. Este o capsulă de istorie, de viață și inedit.

locuri misterioase (3)Peştera de la Izvorul Tăuşoarelor a fost descoperită întâmplător la mijlocul secolului trecut, de către un învăţător din zonă. Explorarea sistematică a dus la descoperirea unei galerii pline de formaţiuni de gips şi a unor bile de dimensiuni considerabile, încrustate în pereţi şi podea, despre care nu se ştie exact cum s-au format. Peştera este cunoscută nu doar pentru “Sala bilelor”, ci şi pentru “Sala Sunetelor”, locul unde se aud zgomote ciudate, despre care pasionaţii de paranormal au spus că ar fi de fapt vocile unor copii şi femei. Pe seama acestui loc circulă tot felul de poveşti, cea mai cunoscută fiind a unui bărbat din Timişoara care şi-a petrecut noaptea în peştera din Munţii Rodnei, dar s-ar fi trezit câteva ore mai târziu în Bucegi. Se pare că s-a teleportat cu ajutorul misterioaselor ”bile”. Peștera este un loc unic, dar misterele sunt doar reacție instinctivă din totdeauna a omului (probabil că de aici ne-am câștigat darul imaginației) prin care dă sens pentru ceea ce nu poate (încă) înțelege sau explica.

Aceste locuri misterioase din Carpați sunt fabuloase, dar nu sunt nici pe departe singurele. Du-te să le vezi, ascultă-le legenda și du-o mai departe! Fac parte din farmecul inegalabil al Carpaților!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii

comentarii