http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

3 locuri ideale de stat cu cortul

Trebuie sa stii!

A merge cu cortul, fie că este pentru un sfârșit de săptămână, fie că este pentru mai multe zile, este o experiență cu totul și cu totul minunată pe care trebuie să o încerce oricine, măcar o singură dată în viața lui. Plecăm de la ideea că ești echipat cum se cuvine că ai un cort bun și tot ceea ce mai este necesar pe lângă … cortul omului pentru a avea parte de tot confortul pe care îl poți avea. Ceea ce îți mai trebuie sunt locurile ideale de stat cu cortul. Noi am ales trei. În fapt sunt mult mai multe.

Ce au în comun aceste trei locații pe care le-am considerat ca fiind ideale de stat cu cortul este faptul că sunt în locuri de o frumusețe rarîă, toate relativ sălbatice și foarte curate. În plus toate sunt accesibile cu mașina, așa că pe lângă bucuria de a sta cu cortul ai și confortul psihic de a avea la îndemână mașina și un drum care te poate (a)duce rapid la civilizație.

1. Valea Beiului în Cheile Nerei
Campingul este amplasat la circa  20 de kilometri de Sasca Montană (urmărește indicatoarele spre Păstrăvărie și Potoc) și până la Podul Bei drumul este asfaltat. Urmează ceva mai puțin de cinci kilometri de drum forestier, marcat cu bandă albastră. Drumul este îngust și relativ prost, dar cu atenție și calm poate fi parcurs fără complicații. Nu este recomandat noaptea și nici în perioadele cu ploaie abundentă. Un 4×4 se descurcă însă fără nici un fel de probleme, iar drumul mai aspru nu are totuși decât cinci kilometri, adică mai puțin de 15-20 minute pentru un turism. Campingul este situat într-o poiană, are toalete ecologice, iar în apropiere este o păstrăvărie, un magazin cu alimente și un restaurant. Camparea se taxează (în vara lui 2016 era 15 lei pe noapte pentru cort și mașină). Este un camping potrivit și pentru familiile cu copii pentru că ești foarte aproape de câteva trasee ușurele la Cascada Beușnița, Lacul Ochiul Beiului și Cascada la Văioagă.

Cheile Nerei îți dezvăluie tot ce au ele mai frumos, iar noaptea cerul este F A B U L O S, iar diminețile sunt ca în basmele cu zâne.

Ai șanse să dai peste urs și râs, dar locul este relativ populat și cu puțină atenție la depozitarea mâncării și a gunoiului, riscurile sunt spre zero.

2. Vampire Camping lângă Castelul lui Dracula
Aceste este un loc care a devenit foarte popular în ultimii ani graţie spiritului vestitului Dracula și a poziționării pe culoarul Rucăr-Bran. Cu cortul la Bran este una dintre cele mai frumose experiențe pe care le poți trăi. Campingul este situat chiar lângă Castelul Bran şi oferă 200 de locuri pentru turişti care vor să stea la cort sau vin cu rulota. Preţul este 4,5 euro pe zi pentru adulţi şi 2 euro pentru copii. Pentru parcarea maşinilor sau a rulotei se plătesc în plus între 2 şi 4 euro pe zi. Turiştii cazaţi aici au o panoramă superbă asupra Castelului lui Dracula, iar atmosfera este una specific legendelor cu vampiri. Se poate sta cu cortul într-un cadru organizat, dar se oferă şi posibilitatea unor bungalow-uri de 6 persoane.

Locul este foarte primitor, sigur, bine amenajat. Este ideal pentru familii cu copii, chiar și mici. Exista spații cu utilități sanitare foarte bine întreținute, dușuri (cu apa caldă poate să fie o problemă). Exista locuri de unde poți cumpăra alimente, iar împrejurimile sunt excelente și pline d eprovocări. În fond stai la poalele castelului Bran așa că noaptea ai grijă cine îți bate la ușa cortului. Oricum nu strică să ai la tine câteva căpățâne de usturoi, pentru orice eventualitate.

3. Transalpina
Acesta este locul perfect. Eu, dacă m-aș mărita din nou, aici mi-aș petrece luna de miere. Ceva mai plin de adrenalină și totodată mai romantic nu există. Așa că daca ai până în 40 de ani și vrei să trăiești aventura vieții tale, ia-ți fata, cortul, butelia și du-te pe Transalpina. Se poate campa pe marginea râului Lotru, în zona Obârşia Lotrului sau în cea a Lacului Vidra. De fapt se pare că în zonă camparea poate fi făcută oriunde atâta timp cât se respectă codul ecologic. Nu ai condiții amenajate, dar dacă ești bine utilat poți face rai din orice loc alegi. Este ideal pentru o vacanță de 3-5 zile, mai mult poate să fie stresant din anumite puncte de vedere care țin de confort. Dacă vrei să experimentezi a sta cu cortul pe Transalpina atunci fă un grup mare (10-12 persoane), cu 5-6 corturi, bine echipate și vei avea cea mai frumoasă vacanță din viața ta!

Sursa foto: pixabay.com

 

 

Comentarii

comentarii