http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Cu bicicleta în Piatra Craiului

Pe bicicleta

Piatra Craiului este un labirint de cărări și poteci. Unele dintre ele sunt perfecte pentru trasee pe bicicletă. Echipat corect, cu cască și cu un plan de drum cu bicicleta în Piatra Craiului este o aventură pe care nu ai voie să o ratezi.

Citeste si: Cheile Zărneștilor. Prapăstiile

Traseu Șirnea – Zărnești, prin Peștera și Măgura

Traseul curge paralel cu Rezervația Piatra Craiului. Este un traseu cu dificultate moderată, la altitudinea medie de 1100 de metri. Plecând din Șirnea, spre Zărnești ai mereu pe stânga ta limita Rezervației Piatra Craiului. Traseu are circa 16 kilometri și poate fi parcurs în circa 4 ore. Traseule ste mixt, are porțiuni de pietriș, macadam, iarbă și pământ.

Cu bicicleta în Piatra Craiului (2)Traseul trece prin satele Șirnea, Peștera, Măgura și ajunge la Zărnești.

Citeste si: Traseul Zărneşti – Cabana Plaiul Foii

Locurile sunt perfecte pentru o tură pe bicileta, traseul se poate face într-o zi, chiar dus-întors. Poți ajunge la Zărnești și cu trenul. Locuri de popas pe traseu, pensiuni. Zona este constat populată, nu sunt pericole notabile.

Traseu Zărnești – Șirnea, prin Prăpăstii și La Table – Șirnea

Traseul face o buclă prin Rezervația Piatra Craiului, dar marea majoritate din cei peste 20 de kilometri ai traseului sunt în afara zonei protejate. Bucla din interiorul rezervației naturale este unică, trecând prin zona Părăpăstiilor Zărneștiului.

Cu bicicleta în Piatra Craiului (1)Altitudinea medie a traseului este pe la 1000 de kilometri, tot traseul se poate face în circa 5 ore, fiind vorba de circa 20 de kilometri, Traseul parcurge DJ730B și este drum de pământ, pietriș și macadam. Traseul este relativ dificil și sunt câteva porțiuni unde bicicleta trebuie luată pe sus.  Peisajul este fantastic, iar prăpăstiile uluitoare.

Cu bicicleta în Piatra Craiului (4)Citeste si: Harta traseelor montane in masivul Piatra Craiului

Traseu traversează Prăpăstiile Zărneștilor, oferă o priveliște minunată asupra Pietrei Craiului și ajunge în Curmătura Groapelor de unde se vede Țara Branului și versantul vestic al masivului Bucegi. Traseul coboară apoi în Șirnea, un ai locuri de popas, pensiuni și oameni frumoșicare te vor saluta cu zâmbetul pe buze când treci pe lângă ei.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii

comentarii