http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Haohan Qiao – podul de sticlă

Muntii lumii

Cel mai lung pod de sticlă din lume a fost inaugurat în China. Numit Haohan Qiao, podul face legătura între două stânci din Parcul Naţional Shiniuzhai, din provincia chinezească Hunan.

Haohan Qiao (1)
Podul Haohan Qiao este cel mai lung pod de sticlă din lume. Impresionanta construcţie se află la 180 de metri deasupra solului şi are o lungime de 300 de metri. Acesta leagă cele două vârfuri ale Munelui Buddha de Piatră din Parcul Naţional Shiniuzhai, localizat în provincia Hunan.

Haohan Qiao (2)
Primii vizitatori ai podului descriu experienţa drept una înspăimântătoare, dar totodată încântătoare. Reprezentanţii parcului spun însă că turiştii nu au de ce să se teamă pentru siguranţa lor, deoarece sticla folosită în construcţia podului are o grosime de 24 mm şi este de 25 ori mai rezistentă decât una obişnuită. Cu toate acestea, vizitatorii sunt obligaţi să poarte protectoare de încălţăminte, pentru a proteja suprafaţa de zgârieturi.

Haohan Qiao

 

Podul Haohan Qiao a fost construit pentru a-l înlocui pe cel vechi, din lemn. Constructorii podului susţin că, în ciuda designului minimalist, acesta este proiectat să reziste îngheţului, cutremurelor, vântului şi greutăţii a 800 de persoane.

Sursa foto: businessinsider.com

Comentarii

comentarii