http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Locuri bune de mers cu cortul, la munte

Trebuie sa stii! Vacanţe şi Călătorii

Cortul este o soluție excelentă. Bine echipat, cu dotările necesare care să facă statul la plăcut, cortul este alegerea perfectă. Cortul la munte înseamnă aventură, experiențe noi, bucuria naturii, joacă, distracție, detașare de lumea nebună-dezlănțuită și garanția bateriilor încărcate, totul la costuri foarte mici. Dacă la asta adaugi abilitatea – unde dăm și noi o mână de ajutor – de a găsi locurile bune de mers cu cortul la munte, ai soluția unei vacanțe perfecte.

camping-874170_1280Arefu -Vidraru. Transfăgărăşanul, traseul turistic care leagă Muntenia de Transilvania, este deschis între lunile iunie şi octombrie ale anului. Puteţi campa în zona lacului Vidraru, iar pentru o privelişte de neuitat urcaţi până la Bâlea Lac, la 2000 de metri altitudine.
Transalpina. Transalpina este un alt traseu turistic perfect. Poți campa pe marginea râului Lotru sau în zona Lacului Vidra.
Lacul Sfânta Ana. Lacul Sfânta Ana din Harghita este ideal. Poți instala cortul în zona de camping special amenajată.
Buşteni şi Sfinxul. Zona Babelor şi a Sfinxului este perfectă, ideală vara și oarecum extremă, dar merită! Poți instala cortul în zona cabanei Caraiman.

Lacurile Făgărașului. Zonele sunt paradisiace. Dacă faci abstracție de nopțile reci, chiar și în miezul verii, lacurile glaciare sunt locuri excelente pentru mers cu cortul. Este ideal un grup mare, atât din motive de organizare, cât și pentru siguranță. Luna septembrie este ideală, iar traseele pe care le poți face în jur sunt fantastice.
Valea Vâlsanului. Zona Cheilor Vâlsanului, Argeș. LIniște pace și condiții relativ bune. Moldoveanul este la o aruncătură de băț și Făgărașii îți șin spatele.
Ocna Şugatag. La poalele munţilor Ţibleş, în nordul Maramureşului. Zona este dulce, domoală, lină și plină de un spectacol fără pereche al naturii.

Valea Bătrânei (Curtea de Argeş – Cabana Voina). Este zonă amenajată de campare pe malul Râul Târgului. Trasee de o zi in Munţii Iezer – Păpuşa. Cea mai apropiată localitate Lereşti, la circa 20 de kilometri, cea mai mare parte pe drum forestier. Este ideal de ajuns în zonă cu mașini de teren, foarte greu pentru rulote.

Cheile Sohodolului. Dincolo de Runcu, la limita nordică a județului Gorj cu județul Hunedoara, în Munții Vâlcan, după ce ieși din culoarul cheilor, pe malul râului sunt locuri excelente pentru cort.
Pasul Prislop. Cea mai înaltă trecătoare din Carpaţii Orientali leagă Maramureşul de Moldova.o Zona este excelentă pentru cort, locurile sunt pe alese.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii

comentarii