http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Trasee pentru bicicletă pe Valea Prahovei. Azuga

Pe bicicleta TRASEE Vacanţe şi Călătorii

A merge cu bicicleta pe munte este altceva decât a merge cu piciorul pe munte. Călare pe bicicletă lucrurile pot să fie în egală măsură mai simple sau mai complicate. Cu bicicleta nu poți merge acolo unde poți merge cu piciorul, dar cu bicicleta este mai mult decât a merge cu piciorul, fără ca între a merge cu bicicleta și a merge cu piciorul să fie o concurență. A merge cu bicicleta pe munte este doar un altfel de a merge pe munte.

În cele ce urmează sunt trei trasee pentru bicicletă pe Valea Prahovei, care încep și se termină în Azuga. Traseele au grade diferite de dificultate, sunt frumose, suficient de lungi și solicitante pentru a avea parte de bucuria efortului, sunt variate, echilibrate și provocatoare.

bicicletă pe Valea Prahovei (4)Azuga, pe Valea Azugii – Valea Limbășelului – cu altitudinea de 1280 metri – reîntoarcere la Azuga (970 metri).
Durata traseului este de 4-6 ore în funcție de stil și rezistență.
Traseu are dificultate mică pe cea mai mare parte a lui, cu excepția a doua dintre cele mai frumoase văi din Muntii Garbovei. Tot traseul, cu excepția primilor circa 300 de metri desfășoară pe drum forestier, pe porțiuni mari, pietruit.
Cea mai dificilă porțiune este la traversarea din Valea Azugii în Valea Limbășelului, datorită pantei.
Traseul este accesibil tuturor cicliștilor, cu echipamentul corespunzător și condiție fizică normală-medie.
Traseul are puncte de oprirela cabanele: Sorica, Susai și Cioplea.
Traseul oferă o panoramă excepțională asupra Bucegilor și a Muntilor Garbovei.
Lungimea traseului este de 28 kilometri, diferență de nivel 320m.

bicicletă pe Valea Prahovei (3)Azuga – Culmea Sorica (1539 metri) – Vârful Baiu(1850 metri) – Poiana Țapului – Busteni – Zamora – Azuga
Durata traseului este de 4-6 ore
Traseu are dificultate medie, cu porțiuni lejere. Este dificil pe culmea Munților Baiului și la la coborarea din golul alpin în Poiana Țapului. Traseul este împărțit astfel:  drum de munte 12 kilometri, drum forestier pietruit circa șapte kilometri și drum asfaltat circa șapte kilometri.
Traseule ste recomandat celor cu bună condiție fizică datorită celor 12 kilometri de drum pe potecă alpină.
Traseul are puncte de oprire la Cabana Sorica și la cantonul Zamora.
Traseul oferă panoramă excepțională asupra Munților Gârbova, Bucegi și Postavarul.
Lungimea traseului este de circa 26 kilometri cu diferență de nivel de circa 1000 de metri.

bicicletă pe Valea Prahovei (1)Azuga – Busteni – Cabana Babele – Cabana Piatra Arsa – Cabana Cuibul Dorului – Sinaia – Azuga
Durata traseului este de circa șase ore.
Traseu este dificiel pe Platoul Muntilor Bucegi impunând parcurgerea de drum alpin (10 kilometri), pietruit circa 17 kilometri, drum asfaltat circa șapte kilometri. Foarte dificilă panta de la coborarea din golul alpin la Cabana Cuibul Dorului.
Traseul este recomandat doar ciclistilor cu o pregatire fizică bună, organizati în grupuri.
Pe traseu sunt cabanele Babele, Piatra Arsa, Cuibul Dorului.
Lungimea traseului este de 42 de kilometri , cu diferență de nivel de 1200 de metri.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii

comentarii