http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Wild Carpathia: România, minunea Europei

BLOG Evenimente

Realizatorul emisiunii "Wild Carpathia", Charlie Ottley, consideră că frumusețile României sunt o veritabilă minune de care trebuie să beneficieze toată Europa, iar în această idee a demarat o acțiune de strîngere de fonduri pentru realizarea celui de-al patrulea episod al seriei de documentare care să prezinte publicului European minunile din România.

Vezi cele trei filme documentare deja realizate!

”Vrem să arătăm că România este o țară frumoasă tot timpul anului și turiștii pot veni să o viziteze, tot timpul anului, fiecare anotimp având farmecul și particularitățile lui. Vrem să dăm atenție culturii, tradițiilor, sălbăticiei, ecosistemelor, pădurii și vrem să arătăm că România este o țară atât de bogată din punct de vedere al moștenirii naturale și culturale încât această comoară trebuie transmisă generațiilor următoare, neatinsă, numai dacă vom învăța cu adevărat ce înseamnă ecoturismul", a declarat Charlie Ottley, realizatorul reportajelor, la conferința prilejuită de strângerea de fonduri pentru realizarea celui de-al patrulea episod din seria de documentare "Wild Carpathia".

Wild Carpathia (2)

La conferință a mai participat și tenismanul Horia Tecău, cu ajutorul căruia au fost strânși circa 20.000 de euro prin organizarea unor meciuri demonstrative la Stejarii Country Club, precum și alpinistul Alex Găvan.

Citeste si: 82,8 km/h pe Transfăgărășan – record de viteză cu un Ferrari

"Dacă într-o pășune din Anglia, de unde vine Charlie, pe un metru de suprafață întâlnim doar câteva specii de plante, sau de foarte multe ori este monocultură, într-o pășune la noi, în Transilvania, încă avem în jur de 100 de specii de plante. Este unul dintre motivele pentru care oamenii sunt atât de îndrăgostiți de România când vin în țară, pentru că atunci când vin aici, la noi, este ca o călătorie în trecutul țării lor", a spus Alex Găvan.

Wild Carpathia (3)

Alpinistul român a vorbit despre primele trei episoade ale seriei "Wild Carpathia", în care Charlie Ottley a prezentat uriașa moștenire culturală, istorică, naturală ce există în România.

Citeste si: Les Stroud in Fagaras

"Însă, nu totul este roz, pe zi ce trece pădurile dispar, habitatele carnivorelor mari se micșorează din ce în ce mai mult și noi asistăm nepăsători la dispariția, poate, a ultimei oaze de sălbăticie autentică din Europa, care este în Carpați. Ce va face acest ultim episod, numărul 4 din seria 'Wild Carpathia', va fi nu numai să ne arate frumusețea României în anotimpul de iarnă, dar mai ales să ne facă să conștientizăm echilibrul extrem de instabil pe care noi, locuitorii acestei țări am ajuns să îl avem cu natura care ne înconjoară", a mai spus Găvan.

Wild Carpathia (4)

Găvan a făcut un apel către fiecare român pentru a contribui la promovarea acestor frumuseți pe care țara noastră încă le are. "Nu este de ajuns ca acești oameni extraordinari ca Charlie și echipa lui să vină aici și să facă aceste filme frumoase (…), trebuie să facem și noi ceva pentru lucrurile astea. Trebuie să conștientizăm că fiecare, în modul nostru individual avem o responsabilitate față de ce se întâmplă cu țara asta în viitor. Cred foarte tare că fiecare, prin acțiunile noastre mici, atâta timp cât sunt cumulate, putem încă să facem o diferență pentru viitorul acestei țări", a arătat Alex Găvan.

Documentarul este realizat de organizația non-guvernamentală "Wild Carpathia", care și-a propus ca prin materialele sale să promoveze și să protejeze patrimoniul natural al României și va fi difuzat la TVR, după care va fi oferit și posturilor internaționale.

Citeste si: Șapte vârfuri, în trei zile. Montaniarzi de top

Wild Carpathia (1)

În loc de final spunem doar atât. Charlie Ottley , realizator de emisiuni la Travel Chanel are pe pagina sa PERSONALĂ de Facebook ca fotografie de copertă o imagine din Piatra Craiului.

Vezi pagina de Facebook, "Wild Carpathia"

Comentarii

comentarii