http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Vremea la munte în iulie. În general frig și ploi, soare după 20 iulie

Vremea la munte

Prognoza meteo pentru luna iulie arată că temperaturile medii ale lunii vor fi sub valorile medii multianuale, dar nu sunt excluse episoare de vreme foarte caldă.

Media temperaturilor maxime va marca o scădere semnificativă, de la aproximativ 21 de grade în primele trei zile ale intervalului (1-3 iulie), până la 15 grade în perioada 10 – 14 iulie. În cea de a doua săptămână, valorile termice diurne vor creşte uşor şi treptat şi vor ajunge la o medie de 20-21 de grade, la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză.

Minimele termice vor avea o evoluţie asemănătoare, cu cele mai calde nopţi la începutul şi sfârşitul intervalului, când se vor înregistra, în medie, aproximativ 12 grade şi cu cele mai răcoroase nopţi în perioada 11 – 14 iulie, când vor fi în jur de 8 grade. La începutul intervalului (1-3 iulie), temperaturile pe creste pot ajunge chiar și la sub 5 grade, noaptea.

Temporar se vor semnala averse în fiecare zi, dar mai ales în perioada 9 – 15 iunie, când vor fi intervale cu o probabilitate mai mare de a se înregistra cantităţi importante de apă, pe spaţii mai extinse, în toate regiunile montane din țară.

În general luna iulie rămâne una instabilă, cu temperaturi mai scăzute decât normalul. Instabilitatea se va manifesta mai ales în partea a doua a zilei, după dimineți limpezi și frumoase, amiza aducând ploi scurte, furtuni și descărcări electrice. La peste 2000 de metri nu sunt excluse lapovițe și ninsori ușoare mai ales la începutul intervalului și în perioadă 10-14 iulie.

În ultima decadă a lunii vremea se va ameliora considerabil în toate zonele de munte, instabilitatea atmosferică va diminea mult, fenomene notabile fiind doar izolat, la peste 2000 de metri altitudine.

Ceahlau – Toaca

ceahlauvarful toaca - ceahlauTransfăgărașan – Corbeni, jud Argeș

transfagarasan - CorbeniVarful Moldoveanu

moldoveaniSinaia

sinaia

Sursa: accuweather.com și viewweather.com

Comentarii

comentarii