http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Vremea la munte în august. Cald și soare, condimentat cu furtuni din senin

Vremea la munte

În linii mari prognoza lunii iulie a fost confirmată de evoluția vremii. Un motiv în plus să luam în seamă prognoza pentru vremea la munte în august. În linii mari august vine cu vreme frumoasă, caldă și foarte caldă, chiar și la munte, cu posibile furtuni iscate din senin în partea a doua a zilei, mai ales în zilele în care temperatura din prima parte a zilei va fi ridicată.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal (temperatura medie multianuală este de 19,7 grade Celsius), mai ales în regiunile sudice, sud-estice și vestice. Cantitățile de apă vor fi deficitare în aproape toată țara, iar cele mai scăzute valori se vor înregistra în zonele de sud și sud-est ale teritoriului.

Practic toată luna august o să fie caracterizată de vreme caldă și foarte caldă, temperaturi ridicate, inclusiv la peste 1500 de metri.

O relativă instabilitatea mai accentuată cu ploi în aversă și o scadere de temperatură sunt prognozate, în zonele de munte, perioada 10-15 august, în special în zilele de 10, 11 și 15 august și în intervalul 23-30 august, în special în zilele de 22, 23 și 30 august.

Vezi, mai jos, prognoza detaliată, pe zile în câteva zone de munte din țară.

ceahlau

Prognoza pentru august în Ceahlău

corbeni

Prognoza pentru luna august la Corbeni, la poalele Făgărașilor

fundata

Fundata, judetul Brasov

sinaia

Prognoza lunii august pentru Sinaia

Comentarii

comentarii