http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Vremea în octombrie. Bonus: minime, maxime și zile cu ploaie la munte

BLOG Vacanţe şi Călătorii Vremea la munte

Vremea în octombrie, oficial a doua lună de toamnă, va fi, în general plăcută și cu limite de temperatură peste cele normale ale perioadei. Excepție va face nordul Moldovei și Maramureșul unde vremea va fi ceva mai rece și mai umedă comparativ cu restul regiunilor țării.

Citeste si: Cinci sfaturi ca sa stii cum alegi bocancii de munte

Maximele de temperatură vor fi cuprinse între 15 și 23 de grade, iar minimele se vor situa între 3 și 10 grade Celsius. Mai cald poate să fie în sud, ocazional în partea de vest și în sud-vestul extrem.

Precipitațiile vor fi în limitele normale, în unele zone sub valorile multianuale. Prognozele arată pentru octombrie 2015 trei perioade de instabilitate. Prima la începutul lunii, între 1- 4 octombrie, mai extinsă, până în 6-7 octombrie în partea de nord a țării. A doua perioadă de instabilitate este în intervalul 15-18 octombrie, mai acentuată în vest și nord, mai slabă în sud și est. Finalul lunii octombrie, perioara 27-31, vine cu o a treia perioadă de instabilitate, accentuată în toată țara, care va marca și o scădere mai importantă a maximelor, dar mai ales a valorilor minime de temperatură.

Citeste si: Cum te protejezi de vremea rea la munte

Octombrie la munte o să fie frumos, cu excepția celor trei perioade de instabilitate. Minimele se vor apropia de zero pe creste și nu vor trece de 5 grade în nopțile ”calde”. Maximele vor fi de 10-14 grade, posibil mai ridicate, în primele două decade ale lunii. Nu sunt prognozate evenimente importante: ninsori sau răciri accentuate ale vremii, iar precipitațiile, în zona de munte vor fi slabe cantitativ, cu excepția intervalului 1-4 octombrie.

Citeste si: Obiecte de îmbrăcămite indispensabile pe munte

După prima repriză de instabilitate, prima decadă a lunii octombrie o să fie minunată pentru drumeție pe munte. Cerul va fi senin, nopțile plăcute (răcoroase, dar cu echipament adecvat nu vor ridica nici un fel de probleme).

În general vremea se va răcii după data de 20 octombrie, când și vremea la munte va fi mai puțin confortabilă noaptea.

Una peste alta, vremea în octombrie promite să fie o frumoasă, caldă și bună pentru mers la munte!

Vezi mai jos diagramele pentru toate regiunile tării.

timisoara

TIMISOARA

sinaia

SINAIA

nucet sibiu

NUCET – judetul Sibiu – Apuseni

iasi

IASI

crtea de arges

CURTEA de ARGES – Făgăras

cluj

CLUJ

calinesti suceava

Călinești – Carpații de nord – Suceava

bucuresti

BUCURESTI

brasov

BRASOV

Sursa foto: pixabay.com și accuweather.com

Comentarii

comentarii