http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Trasee turistice din zona Padis, Munții Bihorului

Carpatii Occidentali HĂRȚI Muntii Bihorului TRASEE

Munții Bihorului sunt o central în lanțul Munților Apuseni din Carpații Occidentali. Cel mai înalt vârf este Vârful Bihor (Curcubăta Mare), cu 1.849 m. Munții Bihorului sunt delimitați la nord de Munții Vlădeasa, uneori considerați parte a Munților Bihorului (Munții Bihor-Vlădeasa), la nord-est de Munții Gilăului, la est de masivul Muntele Mare, la sud-est și sud de Munții Metaliferiși masivul Muntele Găina (considerat și el uneori parte a Munților Bihorului), la vest de Munții Codru-Moma, la nord-vest de Depresiunea Beiuș.

padis (1)

Zonă turistică Padiș se prezintă că un întins platou carstic, întins, aflat la altitudinea de 1.301 m în Munții Bihor și este una din cele mai populare și pitorești zone din Apuseni, în condițiile în care tot lanțul Apusenilor este de o frumusețe rară, cu detalii de relief care îi fac unici. Zona Padiș este un punct de reper pentru această zonă din Munții Apuseni, pentru că pe aici trec unele dintre cele mai frumoase trasee turistice de munte, mai mult sau mai puțin dificile, dar extraordinar de păcute cu peisaje memorabile și locuri de o frumusețe rară.

padiș (1)

Munții Bihorului sunt presărați cu obiective turistice, unele celebre, altele mai puțin cunoscute și cu atât mai interesante. În zona Padiș sunt Cetățile Ponorului, Cascada Vîrciorog și Pătrăhăițești și o serie de peșteri, unele amenajate, altele doar pentru profesioniști care ridică la maximum nivelul de adrenalină.
Peștera Cetatea Rădesei, Peștera Urșilor, celebra Peșteră Scărișoara, mai puțin cunoscuta, dar senzaționala Peșteră a Ghețarul Vîrtop, Peștera Coiba Mare (de care nu ai auzit!, dar despre care o sa vorbim noi, într-un alt articol), Peștera Poarta lui Ionele, Peștera Drăcoaia și Pișolca unice în lume prin frumusețea lor.

Una peste alta Munții Bihorului și zona Padiș are câte ceva pentru oricine: zone de campat, trasee pentru trekking, părții de schi pentru cei pasionați de acest sport sau pentru cei ce vor să încerce ceva nou, iar alpiniștii ce au curaj pot încerca să escaladeze pereți muntoși. (click pe hărți pentru a mări imaginea)

padis (2)padis (3)padis

Trasee de la Cabană Padiș

→ Cabana Padiș -€“ Ghețarul Scărișoara -€“ durată 4-5 h, marcaj dungă albastră sau triunghi albastru
→ Cabana Padiș -€“ Cabană Vlădeasa -“ durată 9-10 h, marcaj dungă albastră
→ Cabana Padiș -€“ Stâna de Vale -€“ durată 4-5h, marcaj dungă roșie
→ Circuitul Cheile Gabenei -€“ durată 10 h, marcaj punct galben
→ Circuitul Cetățile Ponorului -“ durată 6 h, punct albastru
→Cabana Padiș -€“ Cabană Cetățile Ponorului -€“ durată 1 h, marcaj triunghi roșu
→Cabana Padiș -€“ Groapă de la Barsa -€“ durată 5-6 h, marcaj dungă galbenă
→Cabana Padiș -€“ Lumea Pierdută -€“ durată 3-4 h, marcaj cruce galbenă
→Cabana Padiș -€“ Cetățile Radesei -€“ durată 1,5 h, marcaj dungă albastră
→Cabana Padiș -“ Măgură Vânată -“ durată 6 h, marcaj triunghi galben
→Cabana Padiș -€“ Pietrele Boghii -€“ durată 1,5 h, marcaj punct roșu
→Cabana Padiș -€“ Vârtop a€“ durată 3-4 h, marcaj triunghi roșu și dungă roșie

 

Comentarii

comentarii