http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Președintele – cel mai mare copac de pe Terra

BLOG Evenimente Zoom

Unul dintre cei mai bătrâni şi mai înalţi copaci de pe Pământ este un arbore Sequoia din SUA, Nevada, numit Generalul Sherman. Are 3.200 de ani şi aproximativ 75 de metri înalţime. Minunatul copac este supranumit Președintele.

A team of scientists measure a giant sequoia, called the President.

L-au numit Presedintele

National Geographic a realizat, printr-o tehnică specială, o fotografie portret a giganticului copac, pentru care a folosit peste 125 de cadre simultane. Doar așa a fost posibilă o imagine de ansamblu pentru acesta, iar National Geographic i-a dedicat un reportaj de o ora la televiziune, un număr întreg din revistă, edișția americană și reportaje generoase în edițiile europene.

Conform calculelor specialiștilor, acest copac este cel mai voluminos organism de pe pământ, caracteristicile sale fiind impresionante: un volum de 1486,6 metri cubi, un diametru de 7,7 metri și o înălțime de 75 de metri. Minunatia are două miliarde de frunze. Filmul care prezenta cum a fost realizata fotografia a stabilit la randul lui un record: 2.827.984 vizualizari.

Citeste si: Bătrânul alb din Parcul Hășmaș

Sursa foto: dailymail.co.uk/

Comentarii

comentarii