Viața toată este o călătorie. Uneori călătoriile îți pot schimba viața. Pănă la urmă tot ceea ce rămâne este ceea ce aduni în inima și în mintea ta, iar călătoriile sunt momentele magice ale vieții pe care nu le uită nimeni.
Citeste si: O provocare – cele mai frumoase trasee de munte din lume (II)
Pentru visele tale și pentru planurile bune de făcut de acum încolo afla câteva din cele mai frumoase trasee de munte din lume. Unele dintre ele aproape, altele departe, dar toate posibile (de dragul muntelui și în numele lui se pot întâmpla minuni).
Toate aceste trasee, pe drept cuvânt cele mai frumoase trasee de munte din lume, au fost descrise, comentate și lăudate de unul dintre cei care merită fără rezerve titlul de montaniard: ziaristul Pețer Potterfield, care a parcurs mai mult de 16.000 de kilometri pe șase continente pentru a face acest top ale celor mai frumoase trasee din lume.
Citeste si: Mont Blanc, mai mic cu peste un metru
Cărarea Chilkoot, Alaska și Teritoriul Yukon, SUA și Canada este unul dintre cele mai frumoase trasee de munte din lume. Drumul pornește de la Skagway și se încheie la Bennett Lake, are o lungime de 53 kilometri dus-întors, iar durată traseului este între trei și cinci zile. Această excursie se poate face între lunile iunie-octombrie, însă cea mai bună vreme este în august.
Pe drum vei întâlni o serie de obiective precum Golden Stairs, The Scales, The Stone Crib, care amintesc de suferințele pe care le-au îndurat căutătorii de aur în acesta zonă în 1898. Pe ambele părți ale drumului se găsesc rămășițe din echipamentul minerilor.
Este una dintre rutele cele mai sălbatice din America de Nord. Drumul urcă de la nivelul litoralului până la Chilkoot Pass, la o înălțime de 1.000 de metri. Apoi, în loc să coboare, șerpuiește pe o lungime de 32 de kilometri printr-o minunată zonă alpina. Pentru a ajunge la punctul final, Lacul Bennett, vei coborî 300 de metri.
Acest traseu include două parcuri naționale, două țări, un stat, o provincie și un teritoriu. O călătorie care ajunge pentru o viață. Pe parcursul lui ai la dispoziție o serie de mijloace de transport, începând de la tren și terminând cu avionul.
Valea Tonquin, munții Canadian Rockies, Alberta, Canada. Dacă ai ajuns în America de Nord, Canada este la o aruncătură de băț! Traseul pornește de la pârâul Portal, ajunge la trecătoarea McCarib și valea Tonquin și răul Astoria. Are o lungime de 43,5 kilometri și se face într-o perioadă de trei până la cinci zile. Se recomanda că această excursie să fie făcută în perioadă iulie-septembrie, însă trebuie să știi că aici poate ninge în orice zi a anului.
Citeste si: Nu te uita în jos! Urcă pe El Capitan cu Google!
Printre cele mai frumoase lucruri pe care le poți vedea în această excursie se număra un răsărit admirat de pe suprafața munților Ramparts, care aruncă reflexe aurii în apele lacului Amethyst. Este o experiență pentru care merită să mergi în această vale sălbatică. Frumusețea văii Tonquin a fost imortalizată pentru prima data în anul 1915, iar de atunci numeroși pelerini au vizitat zonă. Printre aceștia s-a numărat și cunoscutul fotograf Ansel Adams. Trecătoarea McCarib și răul Astoria constituie alte obiective importante ale excursiei.
Bay of Fires, Tasmania, Australia. Titlul acestui material este ”O provocare”, deci a ajunge acolo poate să fie provocarea vieții tale sau una dintre cele mai mari experiențe pe care le poate trăi un muritor curios și dornic să vadă. Traseul are o lungime de 26 kilometri dus-întors și se parcurge în patru zile. Cea mai bună perioadă pentru a vizită această zonă este cuprinsă între lunile octombrie și mai, fiind recomandată vizitarea malului aflat în zonă de nord-est.
Încă de la începutul traseului (Parcul Național Mount William) și până la sfârșit (Bay of Fires Lodge), vei vedea plaje nesfârșite de nisipuri albe orbitoare și stânci fantastice scăldate de apa cu nuanțe turcoaz a Mării Tasmaniei.
Numai pe fâșiile de pământ înalte și stâncoase care înaintează în mare se poate vedea culoarea roșie, că urmare a lichenilor prezenți aici. O altă pată de culoare în această regiune de un alb orbitor este reprezentată de pădurile aflate la nivelul liniei țărmului.
Bay of Fires este o drumeție de patru zile care se face numai cu un ghid, pentru că pe drum nu găsești apa sau locuri de dormit peste noapte. în prima zi, cazarea este asigurată de o tabără permanență la Forrester Beach. A două zi, care ți se va părea destul de lungă, se va termină la adăpostul Bay of Fires. În a treia zi te poți plima liniștit pe coastă Bay of Fire, beneficiind de confortul oferit de adăpost.
În timpul excursiei, fii atent la șerpii din zonă, a căror mușcătura este fatală. S-au raportat puține cazuri de atac din partea acestora, însă este bine să ții cont de toate pericolele care ar putea apărea.
Citeste si: O provocare – cele mai frumoase trasee de munte din lume (I)
Sursa foto: pixabay.com