http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Nu te uita în jos! Urcă pe El Capitan cu Google!

Muntii lumii

Google a făcut echipă cu patru alpiniști profesioniști de top pentru a realiza imaginile de tip Street View, care să-ți permită să escaladezi, din confortul casei, unul dintre cele mai grele trasee: El Capitan din Parcul Național Yosemite.

El CapitanAscensiunea este dificilă pentru că peretele de granite este aproape neted, vertical și este vorba despre o ascensiune de 914 metri. Ascensiunea a fost cu atât mai dificilă cu cât au fost necesare cabluri suplimentare pentru camerele panoramice ce au captat imaginile. El Capitan este unul dintre cele mai cunoscute vârfuri din Parcul Național Yosemite, fiind un etalon pentru astfel de cățărări.

Cei care accesează trasesul pe Google, din fața calculatorului au parte de momente absolut realiste, urcând cu … Google și împreună cu cei alpiniștii Lynn Hill și Alex Honnold  însoțiți de Tommy Caldwell și Keven Jorgesen pe El Capitan.

El Capitan
Google a lansat serviciul Street View în 2007, cu imagini luate cu camerre panoramice de pe străzile principale din marile orase ca o extensie a serviciilor Google Maps. Extrem de rapid serviciul s-a extins în Europa și în până în 2012 era valabil în 39 de țări, pentru cea mai mare parte din teritoriul acestora.

Google a făcut exact același lucru cu Everestul. Oricine se poate plimba prin Colosseum din Roma, iar recent au fost adăugate imagini cu o ascensiune pe Etna în Sicilia.

Să mai spunem că Alex Honnold deține recordul actual de viteză pentru alpinism și alpinism solo, fără funie, vârfurile din Yosemite fiind preferatele sale.

Poți urca pe El Capitan, cu Google, aici.

Comentarii

comentarii