http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Munții Pădurea Neagră, rădăcina Dunării

Muntii lumii

Munții Pădurea Neagră (în germană Schwarzwald) este o zonă montană împădurită din landul Baden-Württemberg. Regiunea se învecinează la sud cu Lacul Constanța, la nord cu Main, la vest cu râul Rin și cu landul Bavaria la est. La sud este Elveția, iar la vest, de cealaltă parte a Rinului, se învecinează Alsacia, Franța. Din acești munți izvorăște Dunărea, al doilea fluviu ca lungime din Europa. Munții Pădurea Neagră sunt rădăcina Dunării!

Cel mai înalt vârf al masivului este Feldberg. Are 1493 metri. Munții Pădurea Neagră sunt parte a munților Mittelgebirge. Sunt munți vechi, acum de înălțime mijlocie (400-1500 m) care se pot prezenta sub formă de platforme cu o înălțime mică. Toată zona este intens exploatată din punct de vedere turistic, dar mediul este perfect protejat. Practic este o zona unde stațiunile montane și balneare, sunt una lângă alta. De remarcat este orașul balnear Baden-Baden.

Pădurea Neagră

Munții mai au câteva vârfuri: Herzogenhorn (1.415 m), Belchen (1.414 m), Schauinsland (1.284 m), Kandel (1.241 m). Blauen (1.165 m), Hornisgrinde (1.164 m) toate oferind o priveliște fantastică și fiind extrem de prietenoase la urcat chiar și pentru cei cu puțin antrenament.

Munții Pădurea Neagră reprezintă cea mai mare parte a munților din sudul Germaniei și cea mai mare parte din masivul muntos este împădurită dens, mai ales datorită fertilității solului. Pădurea Neagră este o graniță de vegetație. De la nord la sud, Pădurea Neagră se întinde pe o lungime de peste 160 km, atingând o lățime de până la 50 kilometri în partea de sud și până la 30 de kilometri în nord.

Până în anii 1930, au fost împărțiți în Pădurea Neagră nordică și sudică, granița fiind linia văii Kinzig. Mai târziu a fost împărțită în Pădurea Neagră deasă și secțiunea centrală inferioară, predominant folosită în agricultură din zona de vale. Termenul de Pădure Neagră înaltă se referă la zonele cele mai înalte din sudul și sudul masivului muntos Păduriea Negră. În 1959, Rudolf Metz a combinat diviziunile anterioare și a propus propria diviziune tripartită modificată, care combina abordările regionale naturale și culturale.

Manualul Direcțiilor Regiunii Naturale din Germania, publicat de Bundesanstalt für Landeskunde, la începutul anilor 1950, numește Pădurea Neagră ca fiind una dintre cele șase regiuni de peisaj majore din sudul Germaniei.

În 1998, Departamentul de Stat pentru Protecția Mediului din Baden-Württemberg (astăzi Departamentul de Stat pentru Mediu, Studiu și Conservarea Naturii din Baden-Württemberg) a publicat o diviziune a regiunii naturale din Baden-Württemberg care are ca unic scop gestionarea și controlul de către stat a conservării naturii.

Zona de sud est a masivului este zona de formare a râurilor superioare ale fluviului Dunărea, Brigach și Breg.

Sursa foto

 

Comentarii

comentarii