http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Harta turistică a Munților Măcin

HĂRȚI

Munții Măcinului sunt un teritoriu de poveste și un loc care poate oferi bucurii mari celor care iubesc natura, în general, și munții, în special. Munții Măcinului au între 370-270 milioane de ani, iar în perioada lor de glorie vârfurile se ridicau până la 3000 de metri sau chiar mai mult. Acum nu depășesc 500 de metri altitudine, dar spun povești fantastice din vremurile de început ale Terrei.

Munții Măcinului sunt munți reziduali și alcătuiesc o subunitate geografică bine individualizata, cu vârfuri de peste 400 metri, iar spre latură lor dunăreană mai multe depresiuni sub formă de golfuri. Munții Măcinului reprezintă vestigiile izolate ale sistemului muntos hercinic, care străbătea odată, continentul de la vest la est și din care s-au mai păstrat astăzi o succesiune de masive și munți ruinați începând din Peninsulă Bretagne, Franța și ajungând cu unele întreruperi până în Dobrogea de Nord.

Cu cele peste 3.450 de specii de floră și faună, dar și cu suprafețe importante de vegetație stepică, Munții Măcinului, reprezintă singura zonă din Europa unde ecosistemele specifice stepei se întâlnesc alături de păduri submetiraneene și balcanice.

Aici se găsesc aproape 70% din tipurile de roci cunoscute, plante care cresc din piatră seacă, păsări emblemă și specii rare. Procesele tectonice au scos la lumină șisturi cuarțitice micacee de vârstă precambriană, adică de acum 550 de milioane de ani, iar potrivit unor cercetători, în zonă se găsesc și roci de acum 650 de milioane de ani.

Click pe harta cu muníi Măcin pentru o imagine mărită

macin harta bunCiteste si: Munții Măcinului – Făgărașii de la Dunăre / Trasee în Munții Măcinului (I) / Trasee în Munții Măcinului (II) / Munții Măcinului – munții batrâni/

Comentarii

comentarii