http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Harta Munților Poiana Ruscă

HĂRȚI

Munții Poiană Ruscă constituie partea de nord-vest a Carpaților Meridionali. Se întind pe o suprafața de 2640 kmp. Munții Sureanu, Candrel, munții Aninei, Semenic, Dognecei, Almaj, Locva și Poiană Ruscă formează un brâu muntos cu altitudini medii în jur de 700-1000 m, care urmărește curbură Carpaților Meridionali înconjurând pe la nord-nord-vest zonă înaltă cu relief alpin a munților Retezat, Țarcu și Godeanu și se conturează că o treaptă de relief intermediară între zonele periferice, depresionare și partea centrală, înaltă, a Carpaților Meridionali.

Masivul Poiană Ruscă poate fi considerat a fi o punte de legătură între Carpații Meridionali și munții Apuseni. La nord, Poiană Ruscă se învecinează cu munții Metaliferi și cu dealurile Lipovei. La vest, masivul este mărginit de depresiunea Caransebesului. Limită este marcată de luncă Timisului, de la localitatea Maciova până la comună Costeiu, situată la nord de Lugoj. Spre sud, limită urmărește valea Bista, de la localitatea Maciova până la Porțile de Fier ale Transilvaniei. Luncă Bistrei separă munții Poiană Ruscă de masivele Vârful Pietrii și Muntele Mic.

Limită estică este marcată de zonele depresionare ale Hategului și Streiului, urmând o linie care ar uni orașele Hațeg, Hunedoara și Deva.În această regiune relieful muntos al masivului Poiană Ruscă coboară treptat printr-o zonă de dealuri până în luncile Sreiului, Cernei și Mureșului. La est de această zonă joasă se ridica munții Sureanu. (Click pe hartă pentru imaginea mărită)

Poiana Rusca bun

poiana_rusca

Principalele trasee omologate în Munții Poiana Ruscă

Comentarii

comentarii