http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Harta Masivului Cozia

HĂRȚI

file_b223fe28d9f08e53087632aa63f2fbe0_1Masivul Cozia se înalță pe stânga râului Olt, în dreptul stațiunii balneoclimaterice Călimănești și reprezintă o asociere de culmi aproape radiale ce se desprind din vârful Cozia (1668 metri) alcătuind un masiv unitar, un monolit stâncos, în partea central-sudică a Carpaților Meridionali.

Citeste si: Trasee în Masivul Cozia

Masivul Cozia se încadrează în munții cu altitudine mijlocie din România. Altitudinile cele mai mari se găsesc în partea centrală: Vârful Cozia (Ciuha Mare) 1668 metri, Ciuha Mică 1629 metri, Durducul (Crucea Ciobanului) 1568 metri, Bulzu 1560 metri.

masivul_coziamasivul_cozia_kleinMasivul face parte din prelungirile sudice ale Munților Făgăraș, alături de masivele Frunții si Ghițu. Suprafața sa este de cca 77 kilometri pătrați. Masivul Cozia este mărginit spre nord de depresiunea intracarpatică Țara Loviștei, care îl separă de creasta principală a Munților Făgăraș, spre nord-est de pârâul Băiașul, spre vest de ultimul defileu al Oltului, iar spre sud și sud-est de dealurile subcarpatice ale depresiunii Jiblea-Călimănești.

Sursa

 

Comentarii

comentarii