http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Grand Canyon Skywalk, plimbarea deasupra abisului

Muntii lumii

Skywalk (Grand Canyon Skywalk, pentru că aceasta nu este singura platformă de acest gen) este o atracție turistică aflată lângă fluviul Colorado, pe unul dintre pereții vestici ai Marelui Canion, statul Arizona. A fost fondată de tribul indian Hualapai în parteneriat cu omul de afaceri chinezo-american David Jin.

800px-Skywalk_grand_canyonConstrucția, în formă de potcoavă, reprezintă un coridor de promenadă aflat la o înălțime de 1.450 metri deasupra nivelului râului Colorado, înălțime la care nu a ajuns niciun zgârie-nori până acum.

Citeste si: Cele sapte varfuri ale lumii

Skywalk nu se află direct deasupra canionului principal, Granite Gorge, ci iese dintr-un perete lateral oferind o priveliște fabuloasă către întregul canion. Podeaua este din sticlă rezistentă, de 50,8 milimetri și își dă efectiv senzația că plutești (de aici și denumirea construcției, tradusă literalmente ca mers prin aer). Pentru a o proteja de zgârieturi, turiștii încalță câte o pereche de bahile pufoase.

1280px-Skywalk,_Arizona,_USA_(9536805526)Citeste si: Mauna Kea, muntele de 10.000 de metri

Construcția a fost inaugurată pe 20 martie 2007 și deschisă pentru vizitatori opt zile mai târziu. La ea se poate ajunge prin terminalul aerian Grand Canyon West sau pe cale rutieră de la Las Vegas pe un drum de 190 kilometri, dintre care ultimii 29 kilometri pe drum neasfaltat. De la inaugurare și până în prezent „podul de sticlă” a atras un număr de 1,5 milioane de vizitatori. Construcția sa a costat 31 de milioane de dolari și atrage sute de mii de turiști în fiecare an. În ciuda obiecțiilor unei părți a tribului de indieni (legate de mediu, exploatarea resurselor și a unui teritoriu vechi de milioane de ani, între altele), podul de sticlă aduce importante sume de bani indienilor Hualapai, și pentru că în jurul construcției impresionante se află tot felul de atracții turistice (restaurante, magazine de suveniruri etc.).

Citeste si: Elbrus, varful Caucazului

Fundația podului din sticlă rezistă la greutatea a 71 de avioane Boeing 747 complet încărcate.

Sursa foto: wikipedia.org

Comentarii

comentarii