http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Fundata, localitatea aflata la cea mai inalta altitudine

Trebuie sa stii!

Fundata este, aparent, o localitate ca oricare alta din România. Se află în județul Brașov. Este o comună formată din mai multe sate (Fundata, Şirnea, Fundătica), care toate au beneficiul de a se afla la cea mai mare altitudine din România. Mai mult, începând din iulie 1973 satul Fundata a primit statutul de sat de interes turistic.

fundata - harta

Special pentru această localitate este faptul că se află la altitudinea de 1304 metri ceea ce face din Fundata cea mai înaltă localitate din țară. Fundata se află la mijlocul distanței dintre Bran și Rucăr, pe culoarul Bran-Rucăr, este străjuită de munții Bucegi și de munții Piatra Craiului. Fundata are o suprafață de 3681 ha, 845 locuitori, 774 gospodării, două grădinițe, două școli.

În apropierea localității se pot vizita numeroase obiective turistice. Parcul Național Piatra Craiului – Trasee în Piatra Craiului, Prăpăstiile Zărneștilor, Cheile Moieciului, Cheile Grădiștei, Rezervațiile naturale La Chișătoare, Peștera și Cheile Dâmbovicioara, Peștera cu lilieci din satul Peștera, Satul Șirnea, Barajul Pecineagu, Lacul Vidraru.

fundata 1 fundata

O altă calitate excepțională pe care o are localitatea este aceea că poluarea aerului, a apei și a solului este 0%! Locul este unic, sau într-o variantă fericită unul din puținele locuri din România, care beneficiază de poluare 0%!

Sursa foto: pixabay.com/

Comentarii

comentarii