http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Expeditie de supravietuire în Fagaras. Eroul principal: Les Stroud

BLOG Evenimente

Expertul canadian în supraviețuire Les Stroud începe, azi, 3 iunie 2015, pregătirile pentru un episod al seriei de documentare “Survivorman” pe care îl va filma în munții Făgăraș. Este pentru prima dată când acesta vine în România, iar toată pregătirea pentru aventura sa din Făgăraș se va desfășura împreună cu echipa de salvamontiști din Argeș.

media-25833-89717
Les Stroud este un personaj cu totul apare, nu doar o vedeta a postului Discovery Channel. Les Stroud are 53 de ani, iar în ultimele decenii a experimentat viaţa în sălbăticie şi în condiţii extreme în mai multe zone de pe Glob. A reușit să facă față unora dintre cele mai dificile condiții iar materialele realizate de acesta sunt un real succes.

“Pentru mine este o ocazie deosebită să lucrez cu o formație de salvatori, fiind a treia oară de când realizez Survivorman, de când am acest gen de colaborare, după Canada și Statele Unite”, a declarat Stroud într-o conferință de presă. Acesta a ajuns în România în urmă cu o zi, împreună cu echipa de filmare, și-a stabilit cartierul general la refugiul Serviciului Public Salvamont (SPS) Argeș de la Cota 2000 — Transfăgărășan. Stroud va sta câteva zile alături de salvamontiști, pentru a se familiariza cu împrejurimile și pentru a cunoaște plantele comestibile din flora spontană.

Stroud este însoțit de o echipă de şapte cameramani şi producători, va urca pe munte şi va rupe orice contact cu restul lumii timp de trei zile, în această perioadă el încercând să supravieţuiască cu plante de pe munte şi din vânătoarea unor animale mici. Stroud va colabora cu salvamontiştii din Argeş, cărora le va oferi indicii cu privire la locul unde se află şi care îl vor căuta în munţi. Singurul care va avea cunoştinţă despre poziţia exactă a realizatorului canadian, pentru motive de securitate, va fi directorul Salvamont Argeş.
Montaniarzi.ro se află pe urmele lui Stroud!

Comentarii

comentarii