http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Cazarea gratuită în Alpi pe vârful Foronon del Buinz

Muntii lumii

Cazare gratuită în Alpii italieni și o panoramă spectaculoasă la picioarele tale. Informația completă trebuie să includă și faptul că accesul se poate face pe jos, dar numai de către alpiniști profesioniști sau cu elicopterul, costul transportului fiind foarte piperat.

Cazarea gratuită în Alpi  (6)
Hotelul – în fapt un adăpost de cinci stele, se află la o înălțime de peste 2.529 de metri pe vârful Foronon del Buinz, din Alpii Italieni. Construcția clădirii a fost dificilă, materialele fiind aduse tot cu un elicopter. Adăpostul, confortabil, elegant, practic și mai ales foarte sigur a fost realizat că un omagiu adus alpinistului Luca Vuerich, care și-a pierdut viață în urmă unei avalanșe.

Cazarea gratuită în Alpi  (1)
Totul a fost construit din oțel și lemn după ideea arhitectului Giovanni Pescamosca, iar firmă italiană Diemmelegnoa a fabricat componentele în așa fel încât să se evite acumularea zăpezii.  

Cazarea gratuită în Alpi  (3)
“Este o destinație pentru iubitorii de munte. În timpul iernii aspre și vara adăpostul este un loc sigur, confortabil, primitor și plăcut pentru cei care ajung pe picioarele lor acolo. Vederea este impresionantă, liniștea deplină, aerul pur și natura se desfășoară simplă, normală, după legile ei, în jurul tu. Devi parte din lumea aceasta fantastică și trăiești momente de euforie deplină, de fericire totală!”, a comentat Giovanni Pescamosca la inaugurare.

Cazarea gratuită în Alpi  (9)Cazarea gratuită în Alpi  (8) Cazarea gratuită în Alpi  (7)Toată construcția a fost ridicată într-o singură zi, după ce câteva zile înainte au fost turnați piloni de beton.

Un loc de ținut minte!

Sursa foto: dailymail.co.uk

Comentarii

comentarii