http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Cabane deschise tot anul din Bucegi

Cabane Vacanţe şi Călătorii

Dacă vine sezonul rece asta nu înseamnă că drumurile pe munte trebuie amânate. Există cabane care funcționează tot anul. Am făcut o listă (pe care o putem completa cu informații de la voi, cu păreri și opinii) cu cele câteva cabane deschise tot anul din Bucegi. 

Unele dintre aceste cabane deschise tot anul din Bucegi au fost modernizate și sunt locuri în care se poate sta mai multe zile, nu doar în trecere, în condiții maxime de confort.

Mai trebuie spus că toate cabanele din Bucegi au cel puțin un paznic în timpul sezonului rece, iar la nevoie acestea primesc turiști, pentru adăpost în sezonul rece. Chiar și așa dacă îți planifici ture pe munte, în Bucegi, în cazul nostru, iarna, este bine să verifici, DE ACASĂ cu exactitate ce cabane ai pe traseu și să te documentezi personal, dacă acestea au sau nu personal de serviciu. Cea mai buna sursă o reprezintă chiar unitatea Salvamont Bucegi (0725 826 668) sau pe mesageria de pe pagina de Facebook a Salvamont Bușteni (pagină activă). În principiu vei primi un raspuns, pe mesageria Facebook în circa 24 de ore. Deci, nota bene, pagina nu este utilă pentru mesaje de urgență!

Cabane deschise tot anul din Bucegi

Cabana Babele – Cabana este amplasată la altitudinea de 2200 metri. Are o capacitate de 108 locuri in camere cu 2-8 paturi. Tarifele sunt modice dar variază de la un sezon la altul. Cabana are bufet si restaurant cu autoservire permanentă, lumină electrică de la rețeaua publică și apă curentă. Cabana este încălzită cu gaze naturale prin centrală și are în cameră calorifere. Pagina web: www.babele.ro

Situată pe platoul Munților Bucegi, sub Vârful Babele, această cabană reprezintă bază turistică centrală a Munților Bucegi, aici încrucișându-se principalele drumuri. Ciupercile de piatră, “Babele” – monumente ale naturii – aflate chiar în față cabanei și “Sfinxul” din imediată ei apropiere, constituie atracții în plus, explicând afluență turiștilor la această cabană. Iarnă și mai ales primăvară, cabana Babele servește că bază pentru practicarea schiului.

Cabana Caraiman – Cabana este situată la altitudinea de 2025 metri. Oferă 32 de locuri de cazare, are apă de izvor (temporar); încălzire cu gaze naturale. Pagina web: www.cabana-caraiman.ro

Cabana este situată pe versantul prahovean al Munţilor Bucegi în căldarea de obârşie a Văii Caraimanului, pe o terasă numită Şaua Mică a Caraimanului, într-o poziţie deosebit de pitorească. De pe terasa ei se poate admira, printre impresionanţii pereţi ai Caraimanului şi Jepilor Mici, Valea Jepilor (sau ai Caraimanului), ce se prăvale spre Buşteni dincolo de care se văd clăbucetele Munţilor Baiului.

Citeste si: Aplicația Salvamont de la Vodafone, un instrument cu adevărat util

Cabana Piatra Arsa Complexul Sportiv National – Cabana are un regim special, având prioritate la cazare grupurile organizate. Dacă vrei să te cazezi aici trebuie să rezervi loc cu cel puțin o săptămână înainte și nu este greșit dacă ai o confirmare a rezervării în ziua în care pleci spre cabană. Cabana este situată la altitudinea de 1950 metri. Are 140 locuri de cazare în camere cu 2, 3, 4, 8 paturi cu grup sanitar, dus, TV, apă curentă, curent electric, încalzirea cu gaze naturale, telefon; restaurant. cabana este frumoasă și confortabilă. Vara se poate ajunge direct cu mașina, iarna este accesibilă cu șenilate și sănii sau cu piciorul. Unele recezii despre cabană sunt foarte bune, altele relativ critice și remarcau o atitudine mai puțin prietenoasă a personalului, ceva complicații la cazare și ceva nemulțumiri legate de mâncare.

Hotel Peștera  – Este de departe unul dintre cele mai luxoase și confortabile locații care oferă cazare și masă din Bucegi. Nu vorbim despre o cabană ci despre un veritabil hotel. Este amplasat la altitudinea de 1600 metri. Are 49 de camere (38 camere cu 2 paturi, 11 camere cu 3 paturi), restaurantul o capacitate de 120 persoane. Există un salon rustic în aer liber, cu gratar si protap, internet gratuit clientiilor, sală de fittness, piscina încălzită cu instalație de înot contracurent, sauna, jacuzzi, SPA.

Prima constructie a fost inaugurata pe 21 septembrie 1923. Casa Peștera, aparținea asociației turistice Hanul Drumeților, societate pe acțiuni înființata în anul 1921. Asociația se va transforma în anul 1926 în Turing Clubul României. Printre cabanierii perioadei de început se numără și legendarul Niculaie Butmăloiu.

Citeste si: Cabana Bâlea Lac, cabana din buza lacului Bâlea

Accesul auto este din drumul național DN71 Sinaia-Târgoviște prin Moroeni, pe Dj 714 spre Peștera (34 Km din drumul național) sau, pe drumul asfaltat Dj 713 spre Cabana Cuibul Dorului, Cabana Dichiu, Peștera (25 Km din drumul național). Pagina web: www.pestera.ro

Cabana Padina – Este situată la altitudinea de 1525 de metri. Cabana are 130 locuri (dar numai 60 locuri iarna), are curent electric, apă curentă și restaurant. Camerele au unul, doua, trei sau patru paturi. Cabana este deschisa tot timpul anului. Recomandarea este ca pentru orice detalii suplimentare sau informații să contactezi cabanierul. Datele lui sunt pe site-ul cabanei: www.cabana-padina.ro

Citeste si: Cabana Curmătura, cabana de la intersecța potecilor din Piatra Craiului

Cabana Miorita – Este situată la altitudinea de 1990 metri și are 60 de locuri de cazare, în camere de 2,3,4,6 si 12 paturi (toate camerele dispun de baie proprie și televizor). Cabana are restaurant de 90 de locuri, bar, sala de biliard/tenis de masa și o terasă provocatoare. Pagina web: www.cabanamiorita.ro. Și cabana Miorița este deschisă tot timpul anului, dar iarna nu te duce acolo dacă nu ai vorbit înainte cu cabanierul. (detaliile le gasesti pe site!)

Citeste si: Cabana Plaiul Foii – o cabana cu istorie

Comentarii

comentarii