http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

Am urcat pe Everest… cu Google

Muntii lumii

Am urcat pe Everest… cu Google, iar experieneța este una pe care merită să o încerci, chiar dacă este un traseu virtual.

am urcat pe Everest (1)Google a realizat seria de fotografii care permit imagini de tip street view undeva in 2013. Imaginile au fost realizate cu ajutorul lui Apa Sherpa, omul care a urcat de 21 de ori pe Everest, iar echipa Google Street View a reușit să capteze imagini panoramice, de 360 de grade, cu cel mai spectaculos lanț muntos din lume, Himalaya. Traseul este unul dintre cele mai folosite de alipiniștii care urcă pe Himalaya, fiind un traseu popular, redat de google maps – cel mai accesibil sistem de cartografie virtual prin circa 45.000 de fotografii, realizate pe parcursul a 61 de kilometri de traseu. Drumul începe din orașul Lukla până la Tabăra de Bază Everest. De asemenea, au fost fotografiate și zona râului Bhote Kosi, și orașul Thame.

Citeste si: Everestul și-a schimbat direcția de ”deplasare” după seismul din Nepal

Dacă ai puțină rabdare traseul este încantător, fiecare pas îți permite sa te rotești și să analizezi toate detaliile din jur. Imaginile sunt copleșitoare, reale, pentru că au fost realizate cu o cameră fixată pe casca memrilor echipei. Pentru un om care iubește muntele oportunitatea unei ascensiuni pe Himalaya este o experiență pe care merită să o încerci.

am urcat pe Everest (3)Citeste si: Nu te uita în jos! Urcă pe El Capitan cu Google!

Deși este puțin dezamăgitor, echipa se oprește în tabăra de bază și lasă neatinsă gloria vârfului, doar pentru cei care fac cu adevărat efortul de a ajunge acolo, în fapt singurii care merită să se bucure de emoția unei astfel de experiențe, exclusiv personale. Dar chiar și așa Google te ajută să urci până în tabăra de bază, undeva la circa 7000 de metri, ceea ce este cu totul și cu totul palpitant. În plus poți să urci și apoi să cobori, iar senzațiile sunt excepționale.

Călătoria în Himalaya o poți începe din Khumbu, casa șerpașilor, aici sau aici, în varianta google – maps.

Sursa foto: google maps

Comentarii

comentarii