http://www.easylight.ro/

Locul unde poti afla informatii utile despre traseele din munti, poti descoperi fauna, vegetatia si, nu in ultimul rand, comorile ascunse ale Romaniei.

82,8 km/h pe Transfăgărășan – record de viteză cu un Ferrari

TRASEE

Preşedintele Ferrari Club Passione Rossa, Fabio Barone, a stabilit un prim record mondial de viteză pe Transfăgărășan. Acesta a pilotat un Ferrari 458 Italia, personalizat cu logo-ul de promovare turistică a României și a parcurs traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac în numai 9 minute și 13 secunde. Porțiunea respectivă este considerată ca fiind cea mai dificilă din tot Transfăgărășanul și are puțin peste 13 kilometri.

Transfăgărășan - record de viteză (3)Un calcul simplu arată că viteza lui Fabio Barone și a mașinii sale a fost de 82,8 km/h ceea ce este o performanță, dar fiind faptul că pe această porțiune limita de viteză este de 30 de km/h, iar în fapt se circulă cu un maxim 20-25 de km/h.

Citeste si: Duster ediție limitată, sau despre un vis dintr-o vară calda pe Tranfăgărășan

Recordul a fost stabilit în cadrul evenimentul Transfăgărășan Speed World Record, desfășurat pe 3 august, cu sprijinul Autorității Naţionale pentru Turism (ANT). Ideea acestui eveniment i-a venit lui Fabio Barone în urmă cu un an, după ce a obţinut un rezultat sub opt minute pe circuitul german de la Nurburgring, conform ANT.

Transfăgărășan - record de viteză (5)“De la primele teste făcute în România pot să confirm că Transfăgărăşan este într-adevăr cea mai frumoasă şosea din lume. Vom parcurge traseul ales în cel mai scurt timp posibil, în prezenţa cronometrorilor oficiali Tag Heuer. Va fi o experienţă unică: în timp ce exploram traseul, la ieşirea din tunel, în mod complet surprinzător, m-am regăsit conducând printre nori. M-am simţit pe autodromul lui Dumnezeu”, aspus Fabio Barone, după prima sa vizită în România.

Transfăgărășan - record de viteză (2)Barone a reușit să parcurgă traseul ales în 9 minute, 13 secunde și 442 de sutimi, iar timpul său va deveni reperul mondial de viteză pe Transfăgărășan, iar această valoare poate fi doborâtă de cne se încumetă în 2016.

Citeste si: Transfăgărășan – best road in the world (video)

De menționat că evenimentul de stabilire a recordului mondial va fi şi subiectul unui documentar.

Sursa foto: Ferrari-Club-Passione-Rossa

Comentarii

comentarii